Позвънете ни

Общи условия

Общи условия за използване на уебсайта niroprotrade.com и услугите предлагани чрез и на niroprotrade.com

1. Тези Общи условия уреждат взаимоотношенията между доставчиците и Потребителите на услуги които се предлагат от и чрез електронният магазин за хигиенни консумативи niroprotrade.com наричан по-долу за по-кратко МАГАЗИН, ПЛАТФОРМА, ОНЛАЙН МАГАЗИН.

2. Уебсайтът niroprotrade.com е собственост на и се управлява и администрира от НИРО ПРО ТРЕЙД ООД ЕИК 204981773 и седалище гр. Плевен, ул. „Средна гора“ No 8, ет. 1, ап. 1

3. Уебсайтът niroprotrade.com е онлайн платформа чрез която се предлагат за продажба стоки (хигиенни консумативи, професионални почистващи препарати и стоки за бита).

4. Потребител

4.1. Потребител е всяко лице което е посетило интернет страницата niroprotrade.com
4.2. Потребители могат да се разделят на следните категории:
4.3. Посетители на Онлайн магазина за почистващи препарати без регистрация.
4.4. Посетители на Онлайн магазина с регистрация
4.5. Купувачи – ползватели на Онлайн магазина с регистрация- Регистрирани потребители осъществили поръчка или закупили продукт чрез niroprotrade.com
4.6. Купувачи – ползватели на Онлайн магазина без регистрация- Нерегистрирани потребители осъществили поръчка или закупили продукт чрез niroprotrade.com
4.7. Лица, отправили запитвания по електронна поща, онлайн форма или чрез телефонно обаждане искания, запитвания по отношения на продукти и услуги, сигнали, жалби или друга кореспонденция към niroprotrade.com;

5. Търговец

5.1. Търговец е всяко физическо или юридическо лице предлагащо стока или услуга чрез и на онлайн магазина niroprotrade.com.

6. Онлайн магазин

6.1. Онлайн магазин е уебсайтът с интернет адрес niroprotrade.com. niroprotrade.com e онлайн платформа където търговец или търговци предлагат и/или продават на едро или на дребно и стоки, поръчвани, разглеждани и купувани от физически или юридически лица наречени потребители или ако са осъществили покупка -купувачи.

7. Доставчик

7.1. Доставчик в настоящите общи условия е наречен доставчикът на онлайн услугата. niroprotrade.com e доставчик на услугата.

8. Услуга

8.1. Услуга или услуги са предлаганите възможности от niroprotrade.com и неговият администратор НИРО ПРО ТРЕЙД ООД ЕИК 204981773 и седалище гр. Плевен, ул. „Средна гора“ No 8, ет. 1, ап. 1, към потребителите да посещават, разглеждат, поръчват онлайн, чрез имейл или телефон и купуват продуктите предлагани на и от онлайн магазина

9. Съгласие

9.1. Доставчикът може, нo нe e зaдължeн, дa влизa в пpaвooтнoшeния с Потребители, кoитo нe ca пpиeли нacтoящитe Oбщи ycлoвия. Ако заявката е направена по телефона, на потребителя ще бъде изпратен имейл със направената заявка където ще бъде посочен линк с настоящите общи условия.
9.2. Доставчикът на услугата счита настоящите общи условия за приети ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ маркирал пoлeтo“ Oбщи ycлoвия” в paмкитe нa пpoцeдypaтa пo peгиcтpaция или при пopъчкa oт потребител без регистрация нa онлайн магазина niroprotrade.com и cлeд кaтo Потребителят e въвeл изиcквaнитe oт него данни. C мapкиpaнeтo нa пoлeтo“ Oбщи ycлoвия ” Потребителят извъpшвa eлeктpoннo изявлeниe пo cмиcълa нa Зaкoнa зa eлeктpoнния дoкyмeнт и eлeктpoнния пoдпиc, c кoeтo дeклapиpa, чe e зaпoзнaт c нacтoящитe Oбщи ycлoвия нa caйтa и ce cъглacявa c тяx, кaтo ги пpиeмa.

10. Отказ на поръчки

10.1. Търговеца си запазва правото да направи отказ от доставка на потвърдена поръчка в случай, че стоките не са достъпни. При липса на складова наличност от заявената стока, в рамките на работната седмица ДОСТАВЧИКА уведомява потребителя за изчерпването й чрез изпращане на съобщение до посочения от потребителя електронен адрес или на посочения телефонен номер. В случай, че е направен превод по сметката на търговеца, клиентът ще може да избира между възстановяване на сумите, отказ от поръчката или чрез заместваща поръчка.
10.2. Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор в срок 7 работни дни, считано от датата на получаване на стоката.
10.3. Правото на отказ по т.11.2 не се прилага в следните случаи:
10.3.1. За доставка на стоки и предоставяне на услуги, чиято цена зависи от колебанията на финансовите пазари, които Доставчикът не е в състояние да контролира;
10.4. За доставка на стоки, изработени съобразно изискванията на потребителя или по негова индивидуална поръчка;
10.5. За доставка на стоки, подлежат на бързо разваляне, или има опасност от влошаване на качествените им характеристики, включително за парфюмерийни и козметични продукти;

11. В случай, че потребителят упражни правото си на отказ по т.11.2, Доставчикът е задължен да му възстанови в пълен размер платените от потребителя суми не по-късно от 30 календарни дни, считано от датата, на която потребителят е упражнил правото си на отказ от сключения договор. От сумата, която потребителят е платил по договора, се удържат разходите за връщане на стоката, освен ако потребителят е върнал стоката за своя сметка и е уведомил за това Доставчика.

11.1. При отказ за получаване на стоката, извън случаите описани в т 12.4, отказът се счита за неоснователен и Клиентът дължи заплащане на разходите за доставка и връщане на стоката. В случай, че Клиентът не бъде намерен в срока за изпълнение на доставката на посочения адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, ТЪРГОВЕЦА се освобождава от задължението си да достави заявената за покупка стока.

12. Цени и плащания

12.1. Договорният език е български, а плащанията ще бъдат извършвани в български левове с ДДС.
12.2. Цените посочени на платформата са в български левове с включен ДДС и не включват цената на доставката.
12.3. niroprotrade.com, си запазва правото да променя (увеличава или намалява)цените на продуктите, категория продукти, или конкретен продукт, предлагани на онлайн магазина по всяко време без да обявява предварително тези промени.
12.4. Заплащането на поръчката се извършва както следва:
12.4.1. С наложен платеж при доставката извършена от спедиторската фирма.
12.4.2. По банков път – сумата се превежда по сметка на фирмата стоката се доставя на посочения адрес за доставка, след потвърждаване на превода от страна на банката.

13. Доставка

13.1. Доставката се извършва от куриерска фирма или от друг куриер упълномощен от niroprotrade.com.

13.2 Цената на доставката е 8 лв с ДДС до офис на Спиди или Еконт.  Доставка до адрес е 12 лв.Доставка на стойност над 540 лв е безплатна. Ако клиентът предпочита друг куриер или желае доставка до адрес, то цената на доставкат ще бъде различна от горепосочената и трябва да бъде заплатена от куриера отделно.

13.3. В случай на обявена промоция, понякога е възможно да бъде обявена безплатна доставка за определен продукт, категория продукти, или определен период от време. Ако има такава промоция, то това ще бъде обявено ясно и точно, както ще бъдат обявени и точните продукти, касаещи промоцията.
13.4. niroprotrade.com не носи отговорност за закъснение на доставка, в случай, че закъснението се дължи на куриер или друг физически доставчик на стоката.
13.5. Веднага след доставката, стоките следва да бъдат прегледани внимателно от потребителя или упълномощено от него лице. При посочени неверен или сгрешен адрес, лице за контакти и/или телефон при подаване на заявката niroprotrade.com не е обвързан от каквото и да е задължение за изпълнение на поръчката.
13.6. При предаване на стоката потребителят/клиентът или трето лице подписват придружаващите я документи. За трето лице се счита всеки, който не е титуляр на заявлението, но приема стоката на доставка и е на посочения от клиента адрес.
13.7. Когато доставената стока явно не съответства на заявената за покупка от Клиента стока и това може да се установи чрез обикновения й преглед, клиентът има право да откаже поръчката. Ако вече е заплатил да получи обратно сумата която е заплатил в не по-късно от 30 дни от датата на отказа на поръчката.
13.8. Клиентът има право доставената му стока да бъде заменена със съответстваща на направеното от него заявление за покупка в срок от 24 часа от получаването й. Ако стоката е сгрешена по-вина на доставчика, стойността на доставка и връщане на стоката е за сметка на доставчика.
13.9. Ако клиентът желае подмяна на стоката не по вина на доставчика, търговеца или куриера, то стойността на доставка и връщане на стоката е за сметка на клиента.

14. Права и задължения

14.1. Потребителят има възможността и правото безплатно да разглежда обявените стоки на Интернет магазина niroprotrade.com
14.2. Потребителят има право да коментира, да обсъжда, и да дава оценки за конкретен продукт предлаган от niroprotrade.com на страницата на всеки от предлаганите продукти в секцията Ревю
14.3. Потребителят има право да коментира, да обсъжда, и да дава оценки за конкретен продукт предлаган от niroprotrade.com, но само ако е използвал вече този продукт и е осъществил покупката от higimarket.bg на продукта предмет на оценка или обсъждане.
14.4. Оценки, коментари, мнения качени в секцията Ревю , както и оценки и коментари публикувани на който и да е уебсайт в интернет, които са направени от лица не закупили и не използвали продукта предмет на оценка от niroprotrade.com ще бъдат приети за фалшиви и уронващи престижа на niroprotrade.com и неговият собственик и администратор НИРО ПРО ТРЕЙД ООД.
14.5. niroprotrade.com ще потърси своите законни права чрез Българския Съд веднага щом установи фалшиви ревюта и оценки оставяни на който и да е уебсайт в интернет.
14.6. Ние приемаме и ще публикуваме всички мнения на наши потребители без редакция независимо дали са положителни или отрицателни, но само когато са истински и са базирани на реален опит след използване на продукта.
14.7. Потребителят има възможността и правото да направи поръчка/покупка на чрез онлайн магазина niroprotrade.com
14.8. Потребителят има задължението да заплати стойността на направената поръчка след като е получил потвърждение на поръчката.
14.9. Потребителят има право да се информира за състоянието на своята поръчка.
14.10. Потребителят който е осъществил регистрация с потребителско име и парола, или чрез регистрация чрез някои от социалните мрежи, носи пълна отговорност за опазването на своето потребителско име и парола, както и за всички действия, които се извършват от него или от трето лице чрез използване на потребителското име и паролата. Потребителят е длъжен незабавно да уведоми niroprotrade.com за всеки случай на неправомерен достъп чрез използване на неговото потребителско име и парола, както и винаги, когато съществува опасност от такова използване.
14.11. Потребителят е длъжен да заплати цената на поръчката ако е направил такава и е получил потвърждение за това на своя имейл или чрез sms, според обявеният начин на niroprotrade.com
14.12. Всеки потребител на niroprotrade.com, независимо дали е купувач или просто посетител се задължава при ползване на услугите:
14.12.1. Да не нарушава и да зачита основните права и свободи на гражданите и правата на човека, съгласно Конституцията и законите на Република България и признатите международни актове;
14.12.2. Да не накърнява доброто име на другиго и да не призовава към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпление, към насилие над личността или към разпалване на расова, национална, етническа или религиозна вражда;
14.12.3. Да не нарушава чужди имуществени или неимуществени, абсолютни или относителни права и интереси, като право на собственост, право на интелектуална собственост и др.;
14.12.4. Да спазва българското законодателство, приложимите чужди закони, правилата на морала и добрите нрави и Интернет етиката при ползване на предоставяните от niroprotrade.com услуги;
14.12.5. Да уведомява незабавно niroprotrade.com за всеки случай на извършено или открито нарушение при използване на предоставяните услуги;
14.12.6. Да не извършва злоумишлени действия;
14.12.7. Да обезщети Доставчика на услугата и всички трети лица за всички претърпени вреди и пропуснати ползи, включително за всякакви разходи и платени адвокатски възнаграждения, настъпили вследствие на предявени искове от и/или платени обезщетения на трети лица във връзка с Интернет страници, хипер-връзки, материали или информация, които Потребителят е използвал, разположил на сървъра, изпращал, разпространявал, направил достояние на трети лица или направил достъпни чрез /името на сайта/ в нарушение на закона, настоящите Общи условия, Добрите нрави или Интернет етиката;
14.13. Клиентът се задължава да посочи точен и валиден телефон, адрес за доставка и електронен адрес, да плати цената на стоката, да заплати разходите по доставката, когато същата не е безплатна и да осигури достъп и възможност за получаване на стоката. В случай, че изрично не е посочено, че доставката е безплатна , същата се счита че трябва да бъде заплатена от клиента.
14.14. Доставчика на услугата няма задължението и обективната възможност да контролира начина, по който потребителите използват предоставяните услуги.

14.15. Доставчика на услугата има право, но не и задължение да запазва материали и информация, разположени на сървъра на niroprotrade.com
14.16. Доставчика на услугата има право по всяко време, без уведомяване на Потребителя/клиента, когато последният ползва услугите в нарушение на настоящите условия, както и по преценка на Доставчика на услугата да прекрати, спре или промени предоставяните услуги във връзка с ползването на сайта.
14.17. niroprotrade.com и неговият администратор не носи отговорност спрямо потребителите и трети лица за претърпени вреди и пропуснати ползи, настъпили вследствие прекратяването, спирането, променянето или ограничаването на услугите, изтриването, модифицирането, загубването, недостоверността, неточността, или непълнотата на съобщения, материали или информация, пренасяни, използвани, записвани или станали достъпни чрез niroprotrade.com.
14.18. niroprotrade.com след получаване на плащането се задължава да прехвърли на потребителя/клиента собствеността на заявената за покупка от него стока, да достави в срок заявената за покупка стока, да проверява за техническа изправност всеки артикул преди да бъде изпратен (в случай, че това е възможно, без да се нарушава целостта на опаковката) освен в случаите описани в т. 11.1.
14.19. niroprotrade.com не носи отговорност за вреди, причинени върху софтуера, хардуера или телекомуникационните съоръжения, или за загуба на данни, произтекли от материали или ресурси, търсени, заредени или използвани по какъвто и да било начин посредством предоставяните услуги. Съветите, консултациите или помощта, оказани от специалистите и служителите на niroprotrade.com във връзка с ползването на услугите от потребителите, не поражда каквато и да било отговорност или задължения за ТЪРГОВЕЦА . Дружеството не носи отговорност при невярност на посочената от производителя информация за стоката.
14.20. Цялото съдържание на niroprotrade.com, в т.ч снимки, банери и текст са обект на авторски права.
14.21. Използването на и да е част от това съдържание от трета страна, изисква писменото разрешение на niroprotrade.com
14.22. Niroprotrade.com не носи отговорност за неизпълнение на задълженията си по този договор при настъпване на обстоятелства, които не е предвидил и не е бил длъжен да предвиди – вкл., случаи на случайни събития, проблеми в глобалната мрежа на Интернет и в предоставянето на услугите извън контрола на niroprotrade.com .

14.23. Доставчикът на услугата гарантира на своите потребители конфиденциалността на предоставената информация и лични данни. Повече информация за това как и какви данни събира и обработва niroprotrade.com, можете да намерите в секцията “Политика за защита на личните данни”